Winnen of niet: Ruth is onze Robinson 2020

Sinds begin januari zaten we op donderdagavond massaal voor de buis. In Expeditie Robinson gaf Ruth, onderofficier en een van de kaderleden van onze Speciale Divisie, het beste van zichzelf. Ze bleef vijfentwintig dagen in de race, won de ene proef na de andere en bracht negen dagen op Winnaarseiland door.

Dankzij een combinatie van mentale én fysieke kracht werd ze echter al snel een bedreiging voor de andere kandidaten, die haar uiteindelijk tactisch buiten spel zetten. Tot grote spijt van al haar fans in de KMS, want voor ons was ze de enige echte Robinson 2020!

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik de finale wilde spelen tegen de beste speler.

Ruth vertelt hoe ze nu op het hele avontuur terugkijkt: “Ik heb in de eerste plaats voor mezelf meegedaan aan dit avontuur, omdat dit perfect in mijn straatje past. Ik vind het superleuk om uitdagende proeven te spelen en met weinig middelen te leven in de natuur. Maar ik heb ook meegedaan om te laten zien dat je als vrouw bij Defensie je mannetje kan staan. Een vrouwelijke militair wordt vaak onderschat en dat is jammer.

Het was een prachtige ervaring die jammer genoeg in mineur eindigde. Het voelt allemaal zo oneerlijk aan, maar dat is natuurlijk omdat het in de eerste plaats een tv-programma is, meer dan een spel. Dat zie ik vandaag ook in. Ik mag met opgeheven hoofd de 'show' verlaten.

De manier waarop ik eruit gespeeld ben, raakt mij harder dan wat dan ook in mijn leven. Voor mij was Expeditie Robinson winnen een doel en geen spel. Ik ging er honderd procent voor en ik was verontwaardigd dat andere spelers -die in mijn ogen niet Robinsonwaardig waren- wel mochten blijven omdat zij geen bedreiging vormden en goed in de groep lagen. Mentaal en fysiek was ik nog volledig in orde, in tegenstelling tot anderen.

Ik was de enige die vond dat de beste kandidaten moesten overblijven, niet de tactische spelers. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik de finale wilde spelen tegen de beste speler. Je wilt toch niet winnen tegen iemand die nog amper op zijn benen kan staan? Gelukkig ben ik niet de enige die onverdiend naar huis is gegaan, dus ik vind steun bij de anderen.

Ik ben lang verdrietig geweest over de afloop. Toch is dit een ervaring om nooit te vergeten. Ik zou het zo opnieuw doen, ik zou het niet eens anders aanpakken!"

Meer weten? Lees het interview met Ruth in Flair Online.

09 april 2020

Reacties

Thoon Anja
za 11/04/2020 - 10:21
Je deed het super goed Ruth! Je was van in het begin mijn favoriet en zoals gezegd speelde jij het om te winnen en zeker niet tactisch! Aan de ene kant een eer dat ze je als de grootste bedreiging vonden maar aan de andere kant zo'n oneerlijk spel, ik zou het zelf s niet kunnen met al die complotten ... Je hebt zeker getoond dat je als vrouw een robinson waardig bent en je hebt al de vrouwelijke militairen blij gemaakt, top vrouw!
Comd KMS
za 11/04/2020 - 10:47
Bravo Ruth Tuyteleers. Een medewerkster om trots op te zijn! Sterke persoonlijkheid en een voorbeeld in onze 'Royal Military Academy' voor officieren.
Lorie Goethals
za 11/04/2020 - 11:36
Hoi Ruth, als militair met pensioen kan ik me zeker vinden in je verhaal over vrouwelijke militair. Je ziet dat je je nog steeds moet bewijzen. Maar chapeau voor je prestaties, je was top. Spijtig dat het zo moest eindigen. Ik hoop dat de tactische zich niet voor de kop moeten slaan als dan ook de zwakste (Kevin) deze Robinson zou winnen !
Patrick
za 11/04/2020 - 22:24
Knap gedaan Ruth. Voor mij was jij ook DE Robinson van de groep . Veel meer dan die andere achterbakse kandidaten. Al jaren is expeditie Robinson niet meer wat het zou moeten zijn . Een winnaar van dit programma moet een echte Robinson waardig zijn . Fysiek sterk en kunnen overleven op een eiland en niet iemand die het tactische meer beheerst . Wordt tijd dat ze met dit programma terug naar de essentie gaan . Een ex onderofficier bij de Para's .

Voeg een nieuwe reactie toe