Vlaamse STEM-olympiade

  • 14 oktober 2020

Dit jaar werd de tiende Vlaamse STEM-olympiade georganiseerd voor alle leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs met ‘feeling’ voor exacte wetenschappen, technologie, ontwerp en wiskunde, waarbij zij hun kennis over wetenschap en techniek kunnen meten. Tijdens de voorronde kregen de deelnemers in eigen school een reeks uitdagende meerkeuzevragen voorgeschoteld. De domeinen die aan bod komen zijn: biotechnologie, bouw, chemie, elektriciteit, elektronica, informatica, mechanica en technisch tekenen.

Op 26 september vond de finale plaats in de Koninklijke Militaire School te Brussel. Hierbij namen de beste leerlingen uit Vlaanderen het ‘coronaproof’ tegen mekaar op.
Het ging om de uitgestelde finale  2019-2020.  Deze finale was oorspronkelijk gepland voor mei maar werd uitgesteld wegens de covid-19-maatregelen. De deelnemers kregen er een theoretische test en vier praktische opdrachten waaronder de langste brug bouwen, een lego-robot programmeren en een chemische opdracht tot een goed einde brengen.

Wil je weten wie er gewonnen heeft, kijk dan naar dit filmpje