Team SSMW in de Campus Cup

Campus Cup

De Koninklijke Militaire School stuurt een team van de faculteit Sociale Militaire Wetenschappen naar de Campus Cup om de strijd aan te gaan met de studenten Secundair Onderwijs van de Leuvens-Limburgse hogeschool UCLL. De Campus Cup, vanavond om 22.30 u op Canvas. Lees hier het relaas van ons team!

Naam: Klaas

Geboortedatum: 12/12/1997

Woonplaats: Torhout

Wapenkeuze: marine

Hobby’s: voetbal

Naam: Laura

Geboortedatum: 12/05/2000

Woonplaats: Bocholt

Promotie: 158 SSMW – 2de bachelor

Wapenkeuze: TBD

Hobby’s: handbal

Naam: Maxim

Geboortedatum: 06/01/1997

Woonplaats: Dendermonde

Wapenkeuze: artillerie-paracommando

Hobby’s: vroeger volleybal – nu vooral lopen en krachttraining

Naam: Lukas

Geboortedatum: 14/09/1999

Woonplaats: Gent

Wapenkeuze: recce

Hobby’s: lopen

Laura: “Waarom wij hebben meegedaan? Ik kan niet specifiek één reden geven waarom wij willen deelnemen aan de Campus Cup. In dat opzicht verschillen we van andere burgeruniversiteiten denk ik. In eerste instantie willen we het zo goed mogelijk doen om onze school op de kaart te zetten, maar het draait bij ons om zo veel meer dan dat".

Klaas: “Wat Laura bedoelt is dat wij als studenten merken dat veel mensen een fout beeld hebben van de leerlingen van de KMS. Dit is voor ons een mogelijkheid om een andere kant van de KMS aan de buitenwereld te tonen. Om niet te vergeten dat we naast militair ook student zijn".

Lukas: “Nee we gaan niet elke dag schieten, ja wij krijgen ook gewoon lessen van professoren. Mensen die de Facebook en Instagram van onze school al volgen, weten dat de KMS aan de buitenwereld toont wat er gaande is binnen de muren van de school. Maar dit is een moment waarop wij als leerling zelf het heft in eigen handen kunnen nemen en laten zien wie we zijn en waar we voor staan".

Maxim: “Bijna iedereen heeft een andere reden om naar de KMS te komen. Het zou jammer zijn als jonge mensen deze optie zelfs niet overwegen omdat ze geen idee hebben wat de KMS exact is".

Laura: “Om een voorbeeld te geven: ik zag mezelf nooit als militair. Nu blijkt het helemaal anders te zijn dan het beeld dat ik had van een militaire school. Hier sta ik dan, in het tweede jaar, klaar om deel te nemen aan de Campus Cup".

Maxim: “Naast het feit dat we onze school op een andere manier willen laten zien, doen we dit ook voor onszelf. Met drie vrienden deelnemen aan een kennisquiz op televisie is geen alledaagse bezigheid. We houden alle vier wel van een extra uitdaging, dus hier staan we dan".

Klaas: “Of we schrik hebben om te verliezen? Laten we het gezonde stress noemen. Ik ben er zeker van dat iedereen zo goed mogelijk zal presteren, als we verliezen kunnen we onszelf niks verwijten. We worden ook enorm gesteund door ons kader en de andere leerlingen, dat is een grote hulp!”

Evelyn Gravez
do 04/06/2020 - 14:30
Veel succes! Jullie gaan dat zeker en vast goed doen
Peter Poriau
do 04/06/2020 - 19:42
Veel succes
Luc Forier
vr 05/06/2020 - 11:14
Veel succes. Siemen en ik zullen voor jullie supporteren.
ir. Yvan De Mes...
vr 05/06/2020 - 12:33