Stay home, stay safe!

Corona

Ik ben Dario Coppers, student 1ste master geneeskunde. Aangezien mijn lessen aan de burgeruniversiteit volledig zijn weggevallen, heb ik wat meer vrije tijd. Vandaar dat ik me als vrijwilliger heb aangemeld bij het triagecentrum in de Sint-Trudo sporthal te Sint-Truiden. Sint-Truiden is zwaar getroffen en het ziekenhuispersoneel werkt zo hard als men kan.

Het nut van het triagecentrum? Kort samengevat: na telefonisch contact met de huisarts wordt een patiënt doorverwezen naar ons. Wij zullen bepalen wie al dan niet naar ICU moet gestuurd en wie thuis in isolatie moet uitzieken, zodat de ziekenhuizen niet overspoeld worden. Wij staan op deze manier aan de corona-frontlinie, aangezien wij nooit weten of de patiënt effectief besmet is…

Covid19 zal onze maatschappij nog even teisteren, probeer er toch positief mee om te gaan en solidair te zijn.

Wat mij vooral opviel? De angst. Mensen hebben schrik, schrik voor op spoed te belanden en hier en daar ook schrik voor wat de toekomst zal brengen.

Mijn boodschap: Covid19 zal onze maatschappij nog even teisteren, probeer er toch positief mee om te gaan en solidair te zijn. Voor iedereen die zich verveelt, er is genoeg vrijwilligershulp nodig in allerlei sectoren, niet alleen de medische sector. Last but not least: was uw handen & red levens.

Stay home, stay safe!

 

 

Onderluitenant KBO Dario Coppers - SDIV- 98 Med

KUL-1ste master Geneeskunde

Voeg een nieuwe reactie toe