Roller Race ten voordele van To Walk Again

Roller Race
Roller Race
Roller Race

Vorig weekend zat iedereen aan de televisie gekluisterd om het spektakel in de eerste voorjaarsklassiekers te aanschouwen. Vooraleer de grote ploegen om de titel in 'Omloop het Nieuwsblad' en 'Kuurne-Brussel-Kuurne' streden kon men woensdag de sfeer al opsnuiven in the Cave.

Op woensdagavond vond de eerste wedstrijd van het wielervoorjaar al plaats op de KMS. De leerlingen die dachten over de gespierdste armen en benen te beschikken, namen het tegen elkaar op in de drie verschillende disciplines. 

Het peloton werd opgedeeld in teams van vier renners. Elk team reed zowel een individuele wedstrijd als een ploegentijdrit. Tijdens de individuele wedstrijd namen de vier renners het tegen elkaar op. De snelste renner ging naar huis met een mooie prijs, de anderen moesten het stellen met een troostprijs.

In de ploegentijdrit werd gestreden tussen de verschillende ploegen van de promoties. Spektakel verzekerd! Om de sterkste renner van de KMS te kennen werd het winnend team uitgenodigd om een laatste inspanning te leveren en uit te maken wie de absolute topper was. De hoofdprijs ging naar onderluitenant KBO Sayed. Hij kreeg de gesigneerde handschoenen waarmee  Thomas De Gendt vorig jaar nog reed tijdens de befaamde Tour de France.

Naast de tijdritten werden de leerlingen uitgedaagd om een traject van 1 km zo snel mogelijk af te leggen op een handbike waar eveneens rollen onder werden geplaatst. De winnaar van deze bijzondere competitie won een truitje van de organisatie die wij steunen, 'To Walk Again'.  

Wat is een renner nu zonder de steun die hij van zijn ploeg krijgt? We mogen natuurlijk de talrijke supporters die de stembanden uit hun lijf schreeuwden niet vergeten. Ook zij waren met velen aanwezig op de afterparty waar de renners hun zeges vierden of nederlagen probeerden te vergeten.

Onderluitenant KBO Verkinderen (155 SSMW)

Voeg een nieuwe reactie toe