Praktische informatie

De KMS in 't kort

Ben je geïnteresseerd in een loopbaan als beroepsofficier bij Defensie en wil je studeren aan onze school, dan krijg jij hier een antwoord op al je vragen.

De eerste stop in je virtuele bezoek is de briefing met alle basisinformatie over de start van de studies. Daarna wandel je door ons 360°filmpje onder leiding van Klaas, die je meeneemt doorheen de campus. Het leven als leerling-officier speelt zich echter niet enkel af binnen de muren van onze school. Bekijk dus zeker ook de videoclip van ons winterkamp en zie wat je als militair te wachten staat. Last but not least stellen wij ook een brochure ter beschikking, met daarin alle informatie.

Voor meer informatie klik je onderaan de pagina op het menu.

Veel succes en hopelijk zien we je binnenkort aan de Koninklijke Militaire School!

Briefing

De Koninklijke Militaire School is het startpunt voor de meeste toekomstige officieren. De school is een militaire instelling voor universitair onderwijs. Zij biedt de volgende bachelor/master opleidingen aan:

De duur van de studies aan de KMS bedraagt vijf jaar in POL (drie jaar bachelor en twee jaar master) en vier jaar in SSMW (drie jaar bachelor en een jaar master).

Naast de academische cursussen krijgen de studenten ook een militaire en fysieke vorming. De verdeling van de globale werklast is ongeveer 80% academisch, 15 % militaire vorming en 5% lichamelijke opvoeding en sport.

Iedere student die een onze academische opleidingen wil volgen, moet slagen voor een toelatingsproef en batig gerangschikt zijn.