Teams

Sport

De KMS neemt deel aan tal van competities zowel binnen als buiten Defensie.
Voor deze competities worden er teams samengesteld naargelang de competitie uit zowel leerlingen als kaderleden.
Onderling binnen de KMS, wordt er ook een vorm van multidisciplinaire competitie gehouden (Inter-Promotie, tussen de verschillende studiejaren). Elk jaar krijgt de promotie die deze wedstrijd wint de 'inter-promotie beker'.

De betere sporters kunnen zich specialiseren in enkele sporten. De grootste teams die er bestaan zijn de crossploeg, zwemploeg, triathlonploeg en de voetbalploeg. Er bestaan ook kleinere groepen zoals de klimploeg, en de ploegen close-combat en badminton.

Individueel kunnen de leerlingen ook deelnemen aan wedstrijden. Ze vinden elkaar in groepen van mensen die dezelfde interesse hebben, zoals bijvoorbeeld oriëntatielopen, en nemen samen deel aan wedstrijden.

Om de communicatie tussen de verschillende groepen en met het kader te vergemakkelijken werd het comité sport opgericht. De organisatie bestaat enkel uit leerlingen en doet de communicatie tussen de leerlingen en de sportsectie.

Muziek

De Music Band is een overkoepelende term voor onze vier muziekgroepen: Pop Band, Fanfare, Trommelkorps en DJ-team. Leerlingen, kader en burgers zijn meer dan welkom om menig hart te beroeren tijdens de concerten.

De muzikanten maken onder andere al voor de vierde keer hun opwachting op het Bal van de Luchtmacht, waar de fanfare voor de VIPS speelt tijdens hun glaasjes cava. De popband laat de gasten dan weer swingen op deuntjes van toen en nu. 

Ons DJ-team verzorgt de muziek op allerlei evenementen, van een feestje in de cafetaria tot het Bal Polytechniek of het Bal Omega. Daarnaast is het trommelkorps vaak van de partij op parades binnen en buiten de campus. Ze zijn ook een vaste waarde op het Bal van de KMS.

 

Schermen
Atletiek
Kogelstoten
RMA band
RMA band