• 16 december 2020
Winnaars

Team KMS wint de NATO Innovation Challenge

Een multidisciplinair en multi-departementaal team van KMS-onderzoekers heeft de NATO Innovation Challenge 2020 gewonnen. Het team bestaat uit Daniela Doroftei (MECA), Frik Vanderstraeten (ex-SSOC), Michaël Dewyn (FILO), Salvatore Lo Bue (PSPS), Geert De Cubber (MECA) en Tom De Vleeschauwer (COMPOSNAV).
Can you solve it
  • 26 november 2020

RMA-team bereikt de finale van de 'NATO Innovation Challenge'

Een multidisciplinair en multi-departementaal team van KMS-onderzoekers heeft de finale bereikt van de NATO Innovation Challenge. Het team bestaat uit Daniela Doroftei (MECA), Frik Vanderstraeten (ex-SSOC), Michaël Dewyn (FILO), Salvatore Lo Bue (PSPS), Geert De Cubber (MECA) en Tom De Vleeschauwer (COMPOSNAV).
Spin-off
  • 12 oktober 2020

De Koninklijke Militaire School lanceert haar allereerste spin-offproject

Een innovatief indoor tracking- en positioneringsysteem, iPoint genaamd, ontwikkeld door het departement CISS van de Koninklijke Militaire School wordt het eerste spin-offproject dat de KMS gelanceert.
Agency
  • 17 september 2020

De Koninklijke Militaire School in Nature

Uit onderzoek van de Université Libre de Bruxelles (België) in samenwerking met de Koninklijke Militaire School van België en de University College London (UK) blijkt dat werken in een sterk hiërarchische omgeving, zoals de militaire omgeving, nadelig zou zijn voor de verantwoordelijkheidszin. Groepen die specifiek gevormd werden in verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid, zoals kandidaten-officieren van de Koninklijke Militaire School, tonen dat effect echter niet. Dit in Nature Communication gepubliceerde onderzoek bevestigt de mogelijkheid om mensen te trainen in het ontwikkelen van verantwoordelijkheidszin.
Engeneeringnet.be
  • 5 november 2020

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen

Generaal-majoor Lutgardis Claes werd de eerste vrouwelijke rector van de Brusselse Koninklijke Militaire School (KMS). Ze is Burgerlijk Ingenieur in de vliegtuigbouw en bewapening-ballistiek. Engineeringnet.be kwam langs voor een interview met onze schoolcommandant.
Mechanica
  • 5 oktober 2020

Start van het project 'CBRN dispersion and response modeling in the cloud'

Op 21 september verwelkomde de afdeling Mechanica Tristan Carion als nieuw teamlid. Hij zal werken aan het project "CBRN dispersion and response modeling in the cloud".
Diploma's
  • 10 september 2020

Onze laatstejaars studeren af

Op 3 september studeerden onze laatstejaars van  de170ste Polytechnische promotie, de 155ste en de 156ste promoties Sociale en Militaire Wetenschappen en de promoties van de Speciale Divisie af en werden de academische prijzen voor het academiejaar 2019-2020 uitgereikt.
stem
  • 14 oktober 2020

Vlaamse STEM-olympiade

Dit jaar werd de tiende Vlaamse STEM-olympiade georganiseerd voor alle leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs met ‘feeling’ voor exacte wetenschappen, technologie, ontwerp en wiskunde, waarbij zij hun kennis over wetenschap en techniek kunnen meten.
Mechanica
  • 5 oktober 2020

Nieuw project: 'Near-field pollutant dispersion due to explosions'

De afdeling Mechanica is trots om aan te kondigen dat Pierrette Atikpo op 21 september ons team heeft vervoegd. Ze zal werken aan het project 'Near-field pollutant dispersion due to explosions'.
Incorporation
  • 2 september 2020

Nieuwe leerlingen starten aan de KMS

Maandag 31 augustus was het terug naar school voor 170 nieuwe kandidaat-officieren van de Koninklijke Militaire School, waaronder prinses Elisabeth. Tijdens de huidige pandemie neemt de school tal van maatregelen om de veiligheid te waarborgen.