• 20 mei 2020
Prinses Elisabeth

Prinses Elisabeth start op 31 augustus aan de KMS

Volgend academiejaar ontvangen we Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth op de Campus Renaissance. Ze zal een jaar lang studeren in de 160ste promotie Sociale en Militaire Wetenschappen (SSMW).
Microsoft HoloLens 2
  • 27 april 2020

Microsoft HoloLens 2 voor ons XR Lab

Het XR Lab van de Koninklijke Militaire School, Departement Wiskunde, is trots om één van de eerste organisaties in België te zijn die de Microsoft HoloLens 2 mag ontvangen.
Expeditie Robinson
  • 8 januari 2020

Expeditie Robinson

In 2020 komt de ultieme survivalwedstrijd terug. Expeditie Robinson is te zien in januari op VIER. Een van de kandidaten is geen onbekende voor ons! Ruth is niet de eerste de beste...
Succesverhaal
  • 25 november 2019

Kersvers afgestudeerde valt in de prijzen bij ie-net

Elk jaar deelt de ingenieursvereniging ie-net prijzen uit aan afgestudeerde Vlaamse studenten voor hun eindwerk. Dit jaar behaalde onderluitenant Joey Vercauteren van de 169ste promotie Polytechniek een mooie tweede plaats met zijn eindwerk 'Aerodynamische optimalisatie van een HALE UAV propeller'.
  • 31 maart 2020

Coronacrisis - vragenlijst

Op dit moment wordt de hele wereld geconfronteerd met een uitbraak van het coronavirus. De regeringen nemen zeer strenge maatregelen om deze crisis in te dammen. Miljarden mensen worden gedwongen om hun sociale contacten en dagelijkse activiteiten te beperken. Deze weken van isolatie zijn voor de meesten een extreme situatie! We zouden u zeer dankbaar zijn als u de tijd zou nemen om uw persoonlijke ervaring met ons te delen. Dat zal ons helpen om de gemeenschap te dienen, nu en in de toekomst.
Onderzoeker
  • 24 december 2019

Michal Shimoni wordt Senior-Member IEEE

Michal Shimoni is onderzoeker en projectmedewerker sinds 1999 in de Hyperspectrale Eenheid van het Departement van Communicatie, Informatie, Systemen en Sensoren (CISS). In het kader van het International Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) behaalde zij deze maand een 'Senior Member' graad voor haar wetenschappelijke prestaties.
Jens Parisis audientie koning
  • 23 oktober 2019

Laureaat Degen des Konings op audientie bij de Koning

De laureaat van de Degen des Konings, onderluitenant kandidaat-officier Jens Parisis, ging op 4 oktober op privé-audientie bij de Koning. Zijn verslag lees je nu in de Pampou Online.
Rekenen tegen Corona
  • 23 maart 2020

Nieuwe rekenkracht tegen COVID-19

Op woensdag 11 maart, net voor de COVID-19 lockdown in België, kwam het nVidia DGX station voor het SSAVE-project aan in de Koninklijke Militaire School. Het Folding@Home-project lanceert berekeningen ter ondersteuning van de zoektocht naar medicijnbindende sites op het nieuwe virus. We besloten het DGX-station onmiddellijk in te zetten om vrije rekencycli te doneren aan dit project.
Eindwerk in de prijzen
  • 23 december 2019

NIRAS/ONDRAF award voor Thijs Verhaeghe

Onderluitenant Thijs Verhaeghe (169 POL) de "NIRAS/ONDRAF award" van het BNS-YGN in ontvangst nemen voor zijn eindwerk "Improving the numerical simulation of the physics inside a tokamak".