• 8 juni 2021
Kalender Project SSMW

Verkoop kalender Project SSMW ten voordele van de MS Liga

Tijdens het laatste jaar van hun opleiding organiseren onze studenten steeds verschillende activiteiten om geld in te zamelen en aan een goed doel te schenken. Dit jaar gaat de volledige opbrengst naar de Belgische Multiple Sclerose Liga.
AGL Image Rover
  • 12 april 2021

iPoint/Agilica Spin-Off project

In het kader van het iPoint/Agilica Spin-Off project, gefinancierd door Innoviris, presenteert het CISS departement haar indoor navigatie- en trackingoplossing in de 'Hannover Messe' van 12 - 16 april 2021.
Robot
  • 4 maart 2021

Onderzoekseenheid krijgt 2021 NATO IST Panel Team Excellence prijs

De onderzoekseenheid robotica en autonome systemen van het department Mechnica heeft de 2021 NATO IST Panel Team Excellence prijs ontvangen voor het toonaangevende onderzoekswerk dat gedaan werd rond de ontwikkeling van methodes die internationale organisaties toelaten om standaarden voor onbemande grondrobots sneller en gemakkelijker te implementeren.
KMS en VUB
  • 3 februari 2021

KMS en VUB slaan de handen in elkaar

Onderzoekers van de Koninklijke Militaire School en studenten van de Vrije Universiteit Brussel slaan de handen in elkaar.
Ionen
  • 17 maart 2021

Publicatie laboratorium voor Plasmafysica, meest gelezen artikel in "Physics of Plasmas"

In de afgelopen maanden heeft de onderzoeksgroep van het laboratorium voor Plasmafysica van de Koninklijke Militaire School, in samenwerking met wetenschappers van meer dan twintig laboratoria over de hele wereld, de recente vooruitgang en verschillende toepassingen van de drie-ionen ICRH-scenario's samengevat in een overzichtsartikel in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift "Physics of Plasmas". Vanwege de zeer positieve beoordeling tijdens het publicatieproces heeft de redactie van het tijdschrift het artikel benoemd tot "Featured Paper". Bovendien werd het artikel amper twee weken na zijn officiële publicatie, al meer dan duizendmaal gedownload en is het momenteel één van de meest gelezen artikels van dit prestigieuze tijdschrift.
Rapport
  • 19 februari 2021

Rapport: Performance Management in Defense Organizations

Het rapport van de NAVO SAS096 Research Task Group over « Performance Management in Defense Organizations » bevat belangrijke bijdragen van kolonel IMM Geert LETENS dr. Ir. en commandant Joaquim Soares van de KMS en is nu online beschikbaar.
Winnaars
  • 16 december 2020

Team KMS wint de NATO Innovation Challenge

Een multidisciplinair en multi-departementaal team van KMS-onderzoekers heeft de NATO Innovation Challenge 2020 gewonnen. Het team bestaat uit Daniela Doroftei (MECA), Frik Vanderstraeten (ex-SSOC), Michaël Dewyn (FILO), Salvatore Lo Bue (PSPS), Geert De Cubber (MECA) en Tom De Vleeschauwer (COMPOSNAV).
Femme - vrouw
  • 8 maart 2021

Internationale Vrouwendag

Sinds 1911 is het Internationale Vrouwendag op 8 maart. Bekijk de video en maak kennis met onze dames.
MOD
  • 12 februari 2021

Defensieminister ontmoet toekomstige officieren

Tijdens een bezoek aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in hartje Brussel kreeg Defensieminister Ludivine Dedonder een uiteenzetting over de werking van de universiteit van Defensie. De Chef Defensie Admiraal Hofman flankeerde de minister tijdens de rondleiding.
Can you solve it
  • 26 november 2020

RMA-team bereikt de finale van de 'NATO Innovation Challenge'

Een multidisciplinair en multi-departementaal team van KMS-onderzoekers heeft de finale bereikt van de NATO Innovation Challenge. Het team bestaat uit Daniela Doroftei (MECA), Frik Vanderstraeten (ex-SSOC), Michaël Dewyn (FILO), Salvatore Lo Bue (PSPS), Geert De Cubber (MECA) en Tom De Vleeschauwer (COMPOSNAV).