Michal Shimoni wordt Senior-Member IEEE

  • 24 december 2019

Michal Shimoni is onderzoeker en projectmedewerker sinds 1999 in de Hyperspectrale Eenheid van het Departement van Communicatie, Informatie, Systemen en Sensoren (CISS). Haar onderzoeksthema's zijn onder andere hyperspectrale beeldvorming, doelwit-, anomalie- en veranderingsdetectie, spectroscopie in de zeer nabije tot de thermische infrarooddomeinen, unmixing-modellen en de fusie van hyperspectrale beeldvorming met andere state-of-the-art sensordata, zoals LIDAR, SAR en thermische beelden.

Michal is betrokken in verschillende nationale en internationale projecten in het kader van de Belgische Defensie, Belgisch Wetenschapsbeleid (BELSPO), EC-H2020 en EDA als respectievelijk DAP-19-05, GEPATAR, EOXPOSURE en DUCAS. De Europese Commissie erkende haar waardevolle expertise en nomineerde haar in 2013 als 'lid' van de Service Advisory Group (SAG) van het Europese H2020 Space programma.

In de afgelopen vijf jaar heeft Michal operationele ervaring opgedaan met automatische detectie en identificatie van chemische oorlogsvoering en ballistische raketten met behulp van beeldvormingsspectroscopie. In het kader van de eerstgenoemde heeft zij twee NAVO-prijzen gewonnen: de 'Set Panel Excellent Award' in 2016 en de 'Scientific Achievement Award' in 2017.

Michal is ook een zeer betrokken lid van het International Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). Zij is betrokken als Associated Editor van de IEEE Geoscience en Remote Sensing Letters (GRSL) en scheidsrechter van verschillende van hun tijdschriften. In 2014 en 2015 coördineerde ze de Data Fusion Contest van IEEE GRSS en momenteel is ze de technische voorzitter van IGARSS2021 die in de zomer van 2021 in Brussel zal plaatsvinden.

In het kader van IEEE behaalde zij in deze maand een 'Senior Member' graad voor haar wetenschappelijke prestaties.