De Koninklijke Militaire School lanceert haar allereerste spin-offproject

  • 12 oktober 2020

Een innovatief indoor tracking- en positioneringsysteem iPoint genaamd, ontwikkeld door het departement CISS van de Koninklijke Militaire School wordt het eerste spin-offproject dat door de KMS gelanceerd wordt.

Als resultaat van het succesvolle onderzoeksproject waarbij de focus lag op de studie van de technische haalbaarheid en verbetering van het systeem, werd iPoint geselecteerd voor financiering als spin-offproject door INNOVIRIS (instituut ter bevordering van het wetenschappelijk onderzoek en innovatie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest). Het doel van het tweejarige spin-offproject is om binnen dit tijdsbestek een levensvatbare start-up te lanceren. Het projectteam zal zich dus voornamelijk concentreren op het valideren van de product-marketfit om de levensvatbaarheid van het bedrijf en de exploitatie van de onderzoeksresultaten te waarborgen en zodoende een positieve impact te bieden op de economie, de werkgelegenheid en het milieu in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het spin-offproject ging officieel van start met een kick-off meeting op 8 oktober 2020. Het kernteam bestaat uit onderzoeker-ondernemer Hafeez M. Chaudhary, alter-ego voor het business development aspect Boden Dollie (UK) en promotor Prof. Bart Scheers.

De visie voor iPoint komt voort uit de behoefte om zowel de economische als maatschappelijke voordelen van de huidige GPS-technologie (Global Positioning System) uit te breiden naar binnenruimtes waar geen GPS ontvangst is. Het vermogen van iPoint om een alternatief indoor GPS systeem na te bootsen, maakt het mogelijk om nauwkeurige, schaalbare en flexibele oplossingen voor asset-tracking en navigatietoepassingen te ontwikkelen in het domein van Industry 4.0.