Logeren

De KMS is een internaat. De eerste drie jaren van de basisopleiding logeer je in tweepersoonskamers. Vanaf het vierde jaar krijg je een eenpersoonskamer. De kamers zijn comfortabel ingericht met een bed, een kast, een ruim bureau en een internetverbinding die je gratis mag gebruiken.

Niet alle leerlingen blijven de hele week in de KMS. Wie getrouwd is of samenwoont, mag ’s avonds naar huis. Dat statuut van living out krijg je enkel als je studieresultaten goed zijn.

Internaat is geen synoniem van gevangenis. Je krijgt ruimschoots de kans een normaal sociaal leven te leiden. Buiten de kampperiodes (twee weken in januari en de hele maand juli) en de militaire initiatiefase van vijf weken, mag je als eerstejaarsleerling een avond per week uitgaan. Op vrijdagavond ga je naar huis en word je pas maandagochtend terug op school verwacht. 'De muur doen' hoeft dus echt niet meer. In het tweede jaar versoepelt het regime en vanaf het vierde jaar mag je als officieren-leerling de school verlaten in je vrije tijd, natuurlijk op voorwaarde dat je resultaten goed zijn. In geval van mislukking of ongepast gedrag kunnen we restrictieve maatregelen opleggen.

Als je in de KMS logeert, beschik je over talrijke ontspanningsmogelijkheden, vooral op sportgebied: onder andere tot een zwembad, een sportzaal en een ultramoderne fitnesszaal krijg je gratis toegang. Ook de Music Band, het Sailing Team en de twee leerlingenkringen (Omega en Polytechniek) houden de groepsgeest in stand.