Kledij

De juiste kledij is voor de studenten, officieren en burgerpersoneel van de Koninklijke Militaire School bijzonder belangrijk, net als voor iedereen die voor Defensie werkt. Onberispelijke kledij is een kenmerk van een militair, zowel in burger- als militaire tenue. Het is de uiting van discipline en striktheid. Op de school draag je een militair uniform en aan het begin van elke dag is er een inspectie om te controleren of de voorschriften met betrekking tot de kleding worden nageleefd.

In het dagelijkse leven, tijdens lessen, maaltijden en studies draag je in de eerste twee bachelorjaren de gecamoufleerde outfit met zwarte bottines.

 

Cursus

Een van meest gebruikte outfits op de Koninklijke Militaire School is sportkledij. Sport is ook een van de vier fundamentele pijlers voor een succesvolle militaire carrière. Sportartikelen worden geleverd door de militaire keten, maar je moet deze zelf aanvullen met de kledijpremie die je elke maand krijgt. Elke promotie ontwikkelt ook zijn eigen sportkleding met het specifieke logo van de promotie om de groepsgeest binnen de promotie te versterken.

 

Kogelstoten

 

Studenten die omkunnen met naald en naaigaren hebben een tandje voor op de anderen, en de virtuozen met het ijzer hebben zeker een voorsprong op degenen die nog nooit een shirt hebben gestreken. Weten hoe je een das moet knopen en manchetknopen moet gebruiken, is ook erg handig. De kleding netjes opbergen in je kast is essentieel omdat je op sommige dagen drie tot vier keer per dag van tenue moet wisselen.

Zodra je in het derde jaar zit en na het kiezen van de vakrichting, krijg je stads- of uitgangskledij. Dit uniform draag je voor zeer specifieke gelegenheden, zoals bij examens, representatieactiviteiten en bij specifieke gelegenheden.

 

Masterproef

Voor de ceremonies en parade krijg je in het eerste jaar een gala-outfit, herkenbaar aan zijn witte gevederde shako. Je draagt dit uniform tijdens ceremonies, op het KMS-bal, bij Korpsmaaltijden en voor bepaalde activiteiten buiten de school.

 

Parade