Succesverhalen

De Koninklijke Militaire School drijft op de energie van haar studenten en medewerkers. Zowel de kaderleden, de onderzoekers en de professoren, als de studenten, stagiaires en de vrijwilligers zorgen ervoor dat de school zich een onderwijsinstelling van hoog niveau mag noemen.

De KMS is fier op de prestaties van ieder radertje in dit grote rad!

Benieuwd naar hun successen?

 

Succesverhalen

Kalender Project SSMW

Verkoop kalender Project SSMW ten voordele van de MS Liga

Tijdens het laatste jaar van hun opleiding organiseren onze studenten steeds verschillende activiteiten om geld in te zamelen en aan een goed doel te schenken. Dit jaar gaat de volledige opbrengst naar de Belgische Multiple Sclerose Liga.

AGL Image Rover

iPoint/Agilica Spin-Off project

In het kader van het iPoint/Agilica Spin-Off project, gefinancierd door Innoviris, presenteert het CISS departement haar indoor navigatie- en trackingoplossing in de 'Hannover Messe' van 12 - 16 april 2021.

Ionen

Publicatie laboratorium voor Plasmafysica, meest gelezen artikel in "Physics of Plasmas"

In de afgelopen maanden heeft de onderzoeksgroep van het laboratorium voor Plasmafysica van de Koninklijke Militaire School, in samenwerking met wetenschappers van meer dan twintig laboratoria over de hele wereld, de recente vooruitgang en verschillende toepassingen van de drie-ionen ICRH-scenario's samengevat in een overzichtsartikel in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift "Physics of Plasmas". Vanwege de zeer positieve beoordeling tijdens het publicatieproces heeft de redactie van het tijdschrift het artikel benoemd tot "Featured Paper". Bovendien werd het artikel amper twee weken na zijn officiële publicatie, al meer dan duizendmaal gedownload en is het momenteel één van de meest gelezen artikels van dit prestigieuze tijdschrift.

Femme - vrouw

Internationale Vrouwendag

Sinds 1911 is het Internationale Vrouwendag op 8 maart. Bekijk de video en maak kennis met onze dames.

Robot

Onderzoekseenheid krijgt 2021 NATO IST Panel Team Excellence prijs

De onderzoekseenheid robotica en autonome systemen van het department Mechnica heeft de 2021 NATO IST Panel Team Excellence prijs ontvangen voor het toonaangevende onderzoekswerk dat gedaan werd rond de ontwikkeling van methodes die internationale organisaties toelaten om standaarden voor onbemande grondrobots sneller en gemakkelijker te implementeren.

Winnaars

Team KMS wint de NATO Innovation Challenge

Een multidisciplinair en multi-departementaal team van KMS-onderzoekers heeft de NATO Innovation Challenge 2020 gewonnen. Het team bestaat uit Daniela Doroftei (MECA), Frik Vanderstraeten (ex-SSOC), Michaël Dewyn (FILO), Salvatore Lo Bue (PSPS), Geert De Cubber (MECA) en Tom De Vleeschauwer (COMPOSNAV).

Spin-off

De Koninklijke Militaire School lanceert haar allereerste spin-offproject

Een innovatief indoor tracking- en positioneringsysteem, iPoint genaamd, ontwikkeld door het departement CISS van de Koninklijke Militaire School wordt het eerste spin-offproject dat de KMS gelanceert.

Mechanica

Start van het project 'CBRN dispersion and response modeling in the cloud'

Op 21 september verwelkomde de afdeling Mechanica Tristan Carion als nieuw teamlid. Hij zal werken aan het project "CBRN dispersion and response modeling in the cloud".

Mechanica

Nieuw project: 'Near-field pollutant dispersion due to explosions'

De afdeling Mechanica is trots om aan te kondigen dat Pierrette Atikpo op 21 september ons team heeft vervoegd. Ze zal werken aan het project 'Near-field pollutant dispersion due to explosions'.

Agency

De Koninklijke Militaire School in Nature

Uit onderzoek van de Université Libre de Bruxelles (België) in samenwerking met de Koninklijke Militaire School van België en de University College London (UK) blijkt dat werken in een sterk hiërarchische omgeving, zoals de militaire omgeving, nadelig zou zijn voor de verantwoordelijkheidszin. Groepen die specifiek gevormd werden in verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid, zoals kandidaten-officieren van de Koninklijke Militaire School, tonen dat effect echter niet. Dit in Nature Communication gepubliceerde onderzoek bevestigt de mogelijkheid om mensen te trainen in het ontwikkelen van verantwoordelijkheidszin.

Grondrobot

iMUGS ontwikkelt gestandaardiseerde Europese grondrobot

De Koninklijke Militaire School (KMS) maakt deel uit van het consortium iMUGS (Integrated Modular Unmanned Ground System), dat bestaat uit verschillende grote defensie-, communicatie- en cybersecurityondernemingen, en hightech-kmo's. Ze ontwikkelden een Europese gestandaardiseerde grondrobot en werden daarvoor bekroond met 30,6 miljoen euro van het European Defence Industrial Development Programme (EDIDP) van de Europese Commissie.

Vrouwendag

Wetenschappelijke publicatie over vrouwen in een traditioneel mannelijke context

Kiezen voor een traditioneel mannelijk werkveld – zoals de wetenschappen, wiskunde of Defensie – kan een uitdaging zijn voor vrouwelijke studenten. De Koninklijke Militaire School neemt die bezorgheden ernstig en investeert in universitair onderzoek over dit onderwerp.

Gravity

Zwaartepunt ontrafeld dankzij Casa de Papel

Het aanleren van de kunst om multinationale joint operaties in een complexe omgeving uit te voeren is een uitdaging voor alle Defensiecolleges en voor de NAVO.

Robinson

Winnen of niet: Ruth is onze Robinson 2020

Sinds begin januari zaten we op donderdagavond massaal voor de buis. In Expeditie Robinson gaf Ruth, onderofficier en een van de kaderleden van de Speciale Divisie van de KMS, het beste van zichzelf. Ze bleef vijfentwintig dagen in de race, won de ene proef na de andere en bracht negen dagen op Winnaarseiland door. Dankzij een combinatie van mentale én fysieke kracht werd ze echter al snel een bedreiging voor de andere kandidaten, die haar uiteindelijk tactisch buiten spel zetten. Tot grote spijt van al haar fans in de KMS, want voor ons was ze de enige echte Robinson 2020!

EDA

KMS ontwikkelt artificiële intelligentie en robots voor ontmijning

Na de laatste oproep tot projectvoorstellen door het European Defence Agency (EDA) werden zeven nieuwe onderzoeksprojecten geselecteerd in het kader van de 'Preparatory Action on Defence Research (PADR)', een samenwerking tussen het EDA en de Europese Commissie. Eén van deze aanvaarde projecten is het AIDED-project waar de research unit Robotics & Autonomous Systems van het departement Mechanica van de KMS in participeert.

Rekenen tegen Corona

Nieuwe rekenkracht tegen COVID-19

Op woensdag 11 maart, net voor de COVID-19 lockdown in België, kwam het nVidia DGX station voor het SSAVE-project aan in de Koninklijke Militaire School. Het Folding@Home-project lanceert berekeningen ter ondersteuning van de zoektocht naar medicijnbindende sites op het nieuwe virus. We besloten het DGX-station onmiddellijk in te zetten om vrije rekencycli te doneren aan dit project.

Special Forces

Wetenschap ten dienst van de Special Forces

De VIPER-onderzoekseenheid viert dit jaar haar tiende verjaardag. Ze werd in 2010 opgericht door professor Xavier Neyt en medisch majoor Nathalie Pattyn. Vanaf het begin was deze onderzoekseenheid gericht op een multidisciplinair onderzoek naar menselijke prestaties in operationele omstandigheden.

Expeditie Robinson

Expeditie Robinson

In 2020 komt de ultieme survivalwedstrijd terug. Expeditie Robinson is te zien in januari op VIER. Een van de kandidaten is geen onbekende voor ons! Ruth is niet de eerste de beste...

Onderzoeker

Michal Shimoni wordt Senior-Member IEEE

Michal Shimoni is onderzoeker en projectmedewerker sinds 1999 in de Hyperspectrale Eenheid van het Departement van Communicatie, Informatie, Systemen en Sensoren (CISS). In het kader van het International Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) behaalde zij deze maand een 'Senior Member' graad voor haar wetenschappelijke prestaties.

Eindwerk in de prijzen

NIRAS/ONDRAF award voor Thijs Verhaeghe

Onderluitenant Thijs Verhaeghe (169 POL) de "NIRAS/ONDRAF award" van het BNS-YGN in ontvangst nemen voor zijn eindwerk "Improving the numerical simulation of the physics inside a tokamak".

Succesverhaal

Kersvers afgestudeerde valt in de prijzen bij ie-net

Elk jaar deelt de ingenieursvereniging ie-net prijzen uit aan afgestudeerde Vlaamse studenten voor hun eindwerk. Dit jaar behaalde onderluitenant Joey Vercauteren van de 169ste promotie Polytechniek een mooie tweede plaats met zijn eindwerk 'Aerodynamische optimalisatie van een HALE UAV propeller'.