Ga jij de cyber-challenge aan?

Twee weken geleden nam onze ploeg deel aan de Cyber Security Challenge Belgium (CSCBE21). De wedstrijd verloopt volgens het principe 'Capture The Flags' (CTF). Hierbij zoekt men een verborgen woord door een soort puzzel op te lossen die kan behoren tot verschillende categorieën (cryptografie, steganografie, web, programmatie...). De kwalificatieronde was een CTF van 32 uur, zonder onderbreking, tijdens dewelke we een maximum aan 'flags' moesten verzamelen. Onze ploeg slaagde erin om de 17de plaats te behalen van de 225 deelnemende ploegen.

Aangezien we in de top 60 raakten tijdens de kwalificatieronde mochten we de competitie verderzetten. Twee weken later, na wat extra training, startten we in de prefinale. Ditmaal een CTF van slechts drie uur. Jammer genoeg hadden we een trage start en kwalificeerden we ons niet voor de finale. Toch betekende dit nog niet het einde aan onze CSCBE21-ervaring. We mochten in de namiddag deelnemen aan een secundaire uitdaging, waarbij we een cybercrime moesten onderzoeken door verschillende personen rechtstreeks te ondervragen. Na een lange dag en blij met de antwoorden die we gevonden hadden, behaalden we met veel trots de 3de plaats. 

We sluiten af met een cyber-uitdaging voor jullie. In onze foto zit een vlag verborgen, hopelijk vinden jullie ze terug. Ze zou er ongeveer zo kunnen uitzien: RMA{Y0ur_fl4g_h3r3}. Meerdere stappen zijn vereist, we hopen dat jullie er veel plezier mee zullen hebben.

Cyber-groeten van het team van de 174ste promotie Polytechniek

Cyber

Reacties

Steven Lots
di 30/03/2021 - 16:39
IK kwam eerst uit op de youtube video van Rick Astley van SpideyLegoFanatic. Maar in de code van de OFFICIAL.jpg staat dit te lezen: RMA Polytechnicians Au4fuMMW8eEGKue3TEhAwTTvbJWvj1v2DmnZk
Lots Arthur
di 30/03/2021 - 16:54
Thx for the Rick Roll

Voeg een nieuwe reactie toe