Een klokkenluider in de Militaire School

In de tussenoorlogse periode worden het begin en het einde van de lesperiodes tijdens de eerste twee studiejaren van de Militaire School op een automatische manier aangekondigd door een bel gemonteerd boven het uurwerk van de grote koer (blok F), door de leerlingen 'l’oeil de Moscou' genoemd. De belsignalen dringen blijkbaar niet door tot de lokalen van de Applicatieschool, in die tijd het exclusieve domein van de leerlingen van de Artillerie en de Genie, want de studies Infanterie en Cavalerie duren maar twee jaar.

Om aan dit fundamentele gebrek te verhelpen, wordt een handbel geïnstalleerd in de tuin van de Applicatieschool (gevel van blok Q), op tijd en stond bediend door een knecht. De foto toont Mr. Mertens, klokkenluider van de Applicatieschool.

De foto is afkomstig uit een fotoalbum van Charles Legrain van de 90ste Promotie Artillerie en Genie (1929-1934).

CHE

Alexandre Papagos

29 januari 1954: bezoek maarschalk Alexandre Papagos

De Griekse leerling Alexandre Papagos volgt in 1902-1904 de cursussen met de 53ste Promotie Infanterie en Cavalerie aan de Militaire School in Ter Kameren. In de tussenoorlogse periode wordt Alexandre Papagos politicus, minister van oorlog in 1935 en Maarschalk van de Hellenistische Strijdkrachten.

Korpsmaaltijd

15 november 1953: hun eerste korpsmaaltijd

Proefstadium in Kaulille, zondag 15 november 1953. Ter gelegenheid van het Feest van de Dynastie wordt aan de kandidaten voor de 108ste Polytechnische promotie en de 93ste promotie Alle Wapens een uitgebreide korpsmaaltijd aangeboden

Motocross

27 oktober 1954: Interpromotiekampioenschap motorcross van de KMS

Na de Tweede Wereldoorlog wordt het paardrijden in de KMS vervangen door een opleiding motorrijden

Wimpel

14 oktober 1970 - Plechtig onthaal promoties

Op woensdag 14 oktober 1970 worden de 125ste Polytechnische promotie en de 110de promotie Alle Wapens plechtig onthaald in de KMS, in aanwezigheid van minister van Landsverdediging Paul-Willem Segers.

Bezoek Alexander

Bezoek maarschalk Alexander

Op donderdag 16 september 1954 bezoekt maarschalk Harold Rupert Alexander, 1st Earl Alexander of Tunis, Minister van Defensie van het Verenigd Koninkrijk, de KMS.