Defensieattaché Korea neemt deel aan evaluatie masterproef

  • 26 juni 2020

Op 15 juni 2020 nan kolonel Yongsun Kim, Defensieattaché van de Ambassade van de Republiek Korea, uitgenodigd door Prof. Fernando Ruiz, deel aan de evaluatie van de masterscriptie van luitenant Jef Vermeyen, die de kosten van een hereniging van Korea becijferde.

De historische topontmoetingen van 2018, 2019 en de eenzijdige acties van Noord-Korea in 2020 tonen aan dat de afscheiding van het Koreaanse schiereiland nog steeds een heet hangijzer is in de internationale politiek. Aan de andere kant is de hereniging van Korea een onderwerp dat in een groot aantal academische studies uitgebreid aan de orde komt. De kosten van de hereniging van Korea zullen echter, zelfs met de politieke wil van beide partijen, enorm zijn en snel oplopen tot meer dan 3 000 miljard euro.

70 jaar sinds het begin van de Koreaanse oorlog, waarbij meer dan honderd Belgische soldaten omkwamen en bijna 500 gewond raakten, blijft de vriendschap tussen de Belgische en Zuid-Koreaanse bevolking intact. Onze dialoog en contacten stellen ons in staat om een partner te blijven in het vredesproces en de hereniging van Korea.