De Sint in de KMS

Sinterklaas in de KMS in de jaren 1970… In die periode organiseert de polytechnische promotie van het vijfde studiejaar traditioneel een Sinterklaasfeest in de bar van de Applicatieschool in blok M. Leden van het professorenkorps en van het kader, evenals sommige promotiekameraden die niet braaf geweest zijn, ontvangen van de Sint in vol ornaat, bijgestaan door een roetpiet, een ludiek, zorgvuldig uitgekozen geschenk. 

De foto toont een beeld van het Sinterklaasfeest georganiseerd door de 127ste Polytechnische Promotie op vrijdag 10 december 1976. Professor Paul-Louis Baetslé, naast professor Astronomie, Geodesie en Topografie ook een virtuoos pianist, krijgt een miniatuurpianootje, waarop hij prompt en onder daverend applaus de Pampou speelt, het lijflied van de leerlingen van de Militaire School.

Voeg een nieuwe reactie toe

De Sint in de KMS

Historisch nieuws

Toespraak

1978: de eerste vrouwen studeren aan de KMS

Drie jaar na de intrede van de eerste dames in het leger worden, op 1 september 1978, de eerste vrouwelijke leerlingen ingelijfd in de KMS met de 133ste Polytechnische Promotie en de 118de Promotie Alle Wapens.

Korpsmaaltijd

Korpsmaaltijd november 1961

Wie was adjudant Charles Vijt en wat betekende hij voor de school?

Schermen

Schermen aan de KMS

Vanaf de oprichting van de Militaire School in 1834 tot aan de Tweede Wereldoorlog vormt de schermkunst, samen met de paardrijkunst, een belangrijk deel van de militaire vorming.