De Sint in de KMS

Sinterklaas in de KMS in de jaren 1970… In die periode organiseert de polytechnische promotie van het vijfde studiejaar traditioneel een Sinterklaasfeest in de bar van de Applicatieschool in blok M. Leden van het professorenkorps en van het kader, evenals sommige promotiekameraden die niet braaf geweest zijn, ontvangen van de Sint in vol ornaat, bijgestaan door een roetpiet, een ludiek, zorgvuldig uitgekozen geschenk.

De foto toont een beeld van het Sinterklaasfeest georganiseerd door de 127ste Polytechnische Promotie op vrijdag 10 december 1976. Professor Paul-Louis Baetslé, naast professor Astronomie, Geodesie en Topografie ook een virtuoos pianist, krijgt een miniatuurpianootje, waarop hij prompt en onder daverend applaus de Pampou speelt, het lijflied van de leerlingen van de Militaire School.

De Sint in de KMS

Alexandre Papagos

29 januari 1954: bezoek maarschalk Alexandre Papagos

De Griekse leerling Alexandre Papagos volgt in 1902-1904 de cursussen met de 53ste Promotie Infanterie en Cavalerie aan de Militaire School in Ter Kameren. In de tussenoorlogse periode wordt Alexandre Papagos politicus, minister van oorlog in 1935 en Maarschalk van de Hellenistische Strijdkrachten.

Korpsmaaltijd

15 november 1953: hun eerste korpsmaaltijd

Proefstadium in Kaulille, zondag 15 november 1953. Ter gelegenheid van het Feest van de Dynastie wordt aan de kandidaten voor de 108ste Polytechnische promotie en de 93ste promotie Alle Wapens een uitgebreide korpsmaaltijd aangeboden

Motocross

27 oktober 1954: Interpromotiekampioenschap motorcross van de KMS

Na de Tweede Wereldoorlog wordt het paardrijden in de KMS vervangen door een opleiding motorrijden

Wimpel

14 oktober 1970 - Plechtig onthaal promoties

Op woensdag 14 oktober 1970 worden de 125ste Polytechnische promotie en de 110de promotie Alle Wapens plechtig onthaald in de KMS, in aanwezigheid van minister van Landsverdediging Paul-Willem Segers.

Bezoek Alexander

Bezoek maarschalk Alexander

Op donderdag 16 september 1954 bezoekt maarschalk Harold Rupert Alexander, 1st Earl Alexander of Tunis, Minister van Defensie van het Verenigd Koninkrijk, de KMS.