De Sint in de KMS

Sinterklaas in de KMS in de jaren 1970… In die periode organiseert de polytechnische promotie van het vijfde studiejaar traditioneel een Sinterklaasfeest in de bar van de Applicatieschool in blok M. Leden van het professorenkorps en van het kader, evenals sommige promotiekameraden die niet braaf geweest zijn, ontvangen van de Sint in vol ornaat, bijgestaan door een roetpiet, een ludiek, zorgvuldig uitgekozen geschenk.

De foto toont een beeld van het Sinterklaasfeest georganiseerd door de 127ste Polytechnische Promotie op vrijdag 10 december 1976. Professor Paul-Louis Baetslé, naast professor Astronomie, Geodesie en Topografie ook een virtuoos pianist, krijgt een miniatuurpianootje, waarop hij prompt en onder daverend applaus de Pampou speelt, het lijflied van de leerlingen van de Militaire School.

De Sint in de KMS

CHE

Een klokkenluider in de Militaire School

In de tussenoorlogse periode worden het begin en het einde van de lesperiodes tijdens de eerste twee studiejaren van de Militaire School op een automatische manier aangekondigd door een bel, maar die dringt blijkbaar niet door tot de lokalen van de Applicatieschool.

Dagplanning 1901

Officierenopleiding even zwaar als 120 jaar geleden?

Het is een leven dat veel studenten die op kot studeren aan burgeruniversiteiten zich niet kunnen voorstellen, maar voor ons is het realiteit. Hoewel ons strakke tijdsschema vroeger nóg strakker was…

Kantine 108 POL

24 mei 1951 - cocktail dansant in de speelzaal

Op donderdag 24 mei 1951 organiseert de directrice van de BELAAC-clubs voor de leerlingen van de KMS een cocktail dansant in de speelzaal.

Oudleerling

In de schijnwerpers: een oud-leerling na de bevrijding van België

Paul Gennart volgt een opleiding tot officier aan de Infanterieschool, toen nog in Tervuren, in 1945-1946, en aan de Artillerieschool in Helchteren in 1946. Van 1946 tot 1949 dient hij bij het 2de Artillerieregiment in Köln-Dellbrück en bij het 1ste Regiment Parachutisten in Tervuren en Leopoldsburg. Hij wordt ingelijfd in de KMS met de 104Ade Polytechnische Promotie (104A Pol) op 1 december 1949. Hij is primus van zijn promotie gedurende zijn ganse verblijf in de school en studeert af op 10 januari 1955 met een onwaarschijnlijk gemiddelde van 17,27 op 20.

WOII

De KMS tijdens de Tweede Wereldoorlog

Op 8 mei is het 75 jaar geleden dat België bevrijd werd van de Duitse bezetting. Wij blikken terug naar het verloop van de Tweede Wereldoorlog voor de Koninklijke Militaire School.