Crisisvrijwilliger in plaats van Erasmus-student

Begin februari ben ik op Erasmus vertrokken naar Nederland. Daar zou ik een kleine vier maanden gaan wonen om aan mijn thesis te werken bij de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO). Maar helaas ben ik, net zoals vele andere erasmusstudenten, na een maand teruggekeerd naar eigen land. Deze ervaring zou een mooie afsluiter geweest zijn van mijn KMS-carrière, dus de teleurstelling was uiteraard groot. En laat ons eerlijk zijn, van alle mogelijke scenario’s die ik in mijn hoofd had over wat er mogelijks zou kunnen fout lopen tijdens het schrijven van mijn thesis, was 'uitbraak van een pandemie' toch wel echt het allerlaatste waaraan ik had kunnen denken…

Maar dus, op 16 maart heb ik afscheid genomen van mijn huisgenoten, mijn auto ingeladen en ben ik teruggereden naar België. We zijn nu enkele weken verder en ik merkte dat ik mijn focus aan het verliezen was. Ik had dan wel veel tijd om aan mijn eindwerk te werken, maar ik was het beu om hele dagen thuis te zitten. Daarom besloot ik om me aan te melden als crisisvrijwilliger bij het Rode Kruis. Concreet houdt dit in dat ik mijn studie-uren zo inplan dat ik in het weekend een halve dag per week of meer logistieke ondersteuning kan bieden op plaatsen waar nodig (woonzorgcentra, bloedcollectes etc.) zodanig dat mensen met een medische opleiding belangrijkere, levensreddende taken kunnen uitvoeren.

 Ik had dan wel veel tijd om aan mijn eindwerk te werken, maar ik was het beu om hele dagen thuis te zitten. 

Wanneer en hoeveel ik ga helpen, mag ik volledig zelf bepalen. Ikzelf ben al een paar keer op een pre-triagepost aan een huisartsenpraktijk gaan staan. Daar is het de bedoeling dat wij, de vrijwilligers, de patiënten doorsturen naar de juiste afdeling afhankelijk van hun symptomen. 

Het Rode Kruis is nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Aan iedereen die zijn steentje ook wil bijdragen en de zorgsector wil steunen, kan ik dit alleen maar aanraden. Je helpt waar het er echt toe doet. Op de site van het Rode Kruis kan je alle informatie vinden. 

Stay safe, stay healthy en blijf in uw kot (behalve dan als crisisvrijwilliger).

 

Onderluitenant KBO Jetske Van Rossem - 170 POL

10 april 2020


 

Crisisvrijwilliger
Jetske crisisvrijwilliger

Reacties

claude Van de Voorde
di 14/04/2020 - 12:43
Respect Jetske! U bent de belichaming van wat van een moderne officier verwacht wordt. Ik wens u een prachtige loopbaan toe binnen defensie en meer specifiek binnen de luchtcomponent.
Jetske Van Rossem
di 14/04/2020 - 14:50
Dankuwel Generaal!
Geert De Decker
di 14/04/2020 - 14:51
Top, met de laser het virus te lijf gaan! Veel succes, nu, in het WE, deze zomer en later.
Antoon Boeykens
di 14/04/2020 - 18:57
Respect!
Sven Van Wilder
di 14/04/2020 - 19:09
Jetske, Ik herinner me jou nog levendig als een fijne studente. Ik heb me niet in jou vergist, topmeid!
JP DENYS
wo 15/04/2020 - 21:01
Proficiat Jetske. We zijn fier om uw inzet en passie voor de samenleving. Je bent voor ons een voorbeeld van leiderschap. Wees groot door uw eenvoud passie en gedrevenheid. Ik ben fier op U.
Peter Degraer
wo 15/04/2020 - 22:02
Knap van je, Jetske!

Voeg een nieuwe reactie toe