Bezoek maarschalk Alexander

Op donderdag 16 september 1954 bezoekt Maarschalk Harold Rupert Alexander, 1st Earl Alexander of Tunis, Minister van Defensie van het Verenigd Koninkrijk, de KMS.

De foto toont generaal-majoor Jules Danneels, commandant van de KMS, die de statistieken over de toelatingswedstrijd 1952 en 1953 uitlegt. Maarschalk Alexander (in burger) zit midden op de voorste rij. Aan zijn rechterkant (in profiel) zit luitenant-general Jean-Baptiste Piron, stafchef van de Landmacht en vertegenwoordiger van Antoon Spinoy, Minister van Landsverdediging. De plaat in het midden toont de aantallen kandidaten die overblijven na de medische en sportproeven, na de schriftelijke literaire examens (nederlands, frans, geschiedenis, aardrijkskunde, fysica, scheikunde, artistiek tekenen), na de schriftelijke examens wiskunde en na de mondelinge examens wiskunde. In die tijd worden de kandidaten pas uitgenodigd voor de volgende reeks proeven en examens voor zover ze geslaagd zijn voor de vorige reeks. In 1952, bijvoorbeeld, blijven nog 301 van de 632 kandidaten over na de literaire examens, 235 na de schriftelijke examens wiskunde en 145 na de mondelinge examens wiskunde. 36 van hen worden toegelaten tot de 107de Polytechnische Promotie en 102 tot de 92ste Promotie Alle Wapens.

Voeg een nieuwe reactie toe

Bezoek Alexander

Historisch nieuws

Motocross

27 oktober 1954: Interpromotiekampioenschap motorcross van de KMS

Na de Tweede Wereldoorlog wordt het paardrijden in de KMS vervangen door een opleiding motorrijden

Wimpel

14 oktober 1970 - Plechtig onthaal promoties

Op woensdag 14 oktober 1970 worden de 125ste Polytechnische promotie en de 110de promotie Alle Wapens plechtig onthaald in de KMS, in aanwezigheid van minister van Landsverdediging Paul-Willem Segers.

CHE

Een klokkenluider in de Militaire School

In de tussenoorlogse periode worden het begin en het einde van de lesperiodes tijdens de eerste twee studiejaren van de Militaire School op een automatische manier aangekondigd door een bel, maar die dringt blijkbaar niet door tot de lokalen van de Applicatieschool.

Dagplanning 1901

Officierenopleiding even zwaar als 120 jaar geleden?

Het is een leven dat veel studenten die op kot studeren aan burgeruniversiteiten zich niet kunnen voorstellen, maar voor ons is het realiteit. Hoewel ons strakke tijdsschema vroeger nóg strakker was…

Kantine 108 POL

24 mei 1951 - cocktail dansant in de speelzaal

Op donderdag 24 mei 1951 organiseert de directrice van de BELAAC-clubs voor de leerlingen van de KMS een cocktail dansant in de speelzaal.