Ondanks de wind en de getijden, altijd in beweging...

In deze buitengewone periode en in afwachting van onze terugkeer naar de klas hebben wij (het onderwijzend personeel) ervoor gekozen om de continuïteit van onze opleiding te verzekeren. Hoewel virtueel onderwijs en onderwijs op afstand de traditionele methode niet vervangen, hebben we ons aangepast, en ieder van ons (docenten, docenten, docenten, instructeurs...) heeft vernuftigheid getoond om onze kostbare contact-uren met de studenten interessant en fascinerend te houden, zelfs in een virtuele wereld.

We maken optimaal gebruik van de ondersteuningsplatformen en we wisselen ervaringen uit om de kwaliteit van de interactie met onze studenten, stagiairs en collega's te verhogen. In deze periode van opsluiting is de creativiteit van de Belgen opmerkelijk. Je bent ondanks alles verbonden en ziet veel initiatieven die een knipoog naar de pandemie maken.

Een van de sterke punten van Defensie blijft de aanpassing aan extreme situaties. Het Defensiecollege is geen uitzondering en ik gun je hierbij een blik achter de schermen door mijn ervaring met de stagiairs van het Basisstafcollege (BSC) te laten zien. Om mijn opmerkingen te illustreren, koos ik ervoor om ze in een 'exotisch' formaat te presenteren - bekijk de video om binnen te stappen in de wereld van de Bollywoodfilm.

Fregatkapitein Christophe Colonval
Defensiecollege - Departement Operations - Maritieme operaties