Waarom ik als militair aan de Hogere Zeevaartschool studeer

Tijdens de laatste jaren van het middelbaar stond mijn besluit reeds vast, ik zou de Marine vervoegen! Ik zou als dekofficier de zeven zeeën bevaren. Bij mijn bezoek aan een informatiecentrum van Defensie werden de twee opties gegeven waarmee men een opleiding tot dekofficier kan aanvatten. Ik kon kandideren voor een opleiding binnen de muren van de KMS, namelijk SSMW. Of ik kon kandideren voor een opleiding buiten de muren van de KMS, zijnde nautische wetenschappen aan de Hogere Zeevaartschool te Antwerpen.

Na een bezoek aan de Hogere Zeevaartschool (HZS) was ik verkocht. De simulatoren waarop leerlingen met virtuele olietankers, cruiseschepen en fregatten levensechte havens binnenvoeren spraken meteen tot de verbeelding. De school biedt een polyvalente opleiding die zowel academisch alsook praktisch zeer uitdagend is. In combinatie met de gekende sportieve, karakteriële en militaire pijlers die de KMS biedt is dit de ultieme uitdaging voor iemand met een passie voor de scheepvaart en in het bijzonder voor de Marine.

Ik geniet net zoals mijn medestudenten aan de Hogere Zeevaartschool een studentenleven waarin ik leer om autonoom beslissingen te nemen die bijdragen tot het verder ontplooien van mijn leiderschapscapaciteiten. Tijdens de stageperiodes ga ik, samen met mijn collega’s die binnen de muren van de KMS studeren, aan boord van een marineschip. Hierdoor leren we de kennis uit de burgerscheepvaart om te zetten naar marinetaal en behouden we de voeling met onze toekomstige werkomgeving. De tweeledige opleiding (burgerscheepvaart & Marine) brengt beide werelden samen en creëert een beter perspectief over de maritieme sector.

Tenslotte ben je als militair aan de Hogere Zeevaartschool een vertegenwoordiger van Defensie. De contacten die je nu legt en de inzichten die je nu creëert vormen de fundamenten waar de Marine van de toekomst in de bedrijfswereld op voort zal bouwen.

 

1MC Gillian Hanssen - SDIV17

Zeevaartschool

Reacties

GMLC
di 09/02/2021 - 15:20
Goede loopbaankeuze met uitzicht op een uitdagende job in dienst van de maatschappij. Proficiat

Voeg een nieuwe reactie toe