29 januari 1954: bezoek maarschalk Alexandre Papagos

De Griekse leerling Alexandre Papagos volgt in 1902-1904 de cursussen met de 53ste Promotie Infanterie en Cavalerie aan de Militaire School in Ter Kameren. In de tussenoorlogse periode wordt Alexandre Papagos politicus, minister van oorlog in 1935 en Maarschalk van de Hellenistische Strijdkrachten. Als verzetsman tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt hij weggevoerd naar Duitsland. In 1949 wordt hij maarschalk van Griekenland en is hij voorzitter van de ministerraad van zijn land van 1952 tot 1955.

Op 29 januari 1954 komt maarschalk Papagos terug naar België om zijn promotiekamaraden terug te zien.  Vermoedelijk na een bezoek aan de oude gebouwen van Ter Kameren, komt de maarschalk in de school aan omstreeks 16.15 u, vergezeld door zijn echtgenote, de Belgische minister van landsverdediging, de Griekse minister van buitenlandse zaken, en een groep promotiekameraden. Hij schouwt de leerlingen van de eerste twee studiejaren tijdens een militaire plechtigheid. Daarna bezoekt hij de school en woont hij ten slotte een receptie bij in de zaal der professoren. De foto toont de maarschalk omringd door promotiekameraden.

Alexandre Papagos

CHE

5 mei 1955 - portret luitenant-generaal De Tilly

Op 5 mei 1955 wordt het portret ingehuldigd van luitenant-generaal Joseph Marie De Tilly, commandant van de Militaire School van 1889 tot 1899. Het portret is een gift van de Vereniging van Oud-leerlingen.

Franckx

21 april 1955 - professor Franckx

Korpsmaaltijd

15 november 1953: hun eerste korpsmaaltijd

Proefstadium in Kaulille, zondag 15 november 1953. Ter gelegenheid van het Feest van de Dynastie wordt aan de kandidaten voor de 108ste Polytechnische promotie en de 93ste promotie Alle Wapens een uitgebreide korpsmaaltijd aangeboden

Motocross

27 oktober 1954: Interpromotiekampioenschap motorcross van de KMS

Na de Tweede Wereldoorlog wordt het paardrijden in de KMS vervangen door een opleiding motorrijden

Wimpel

14 oktober 1970 - Plechtig onthaal promoties

Op woensdag 14 oktober 1970 worden de 125ste Polytechnische promotie en de 110de promotie Alle Wapens plechtig onthaald in de KMS, in aanwezigheid van minister van Landsverdediging Paul-Willem Segers.