24 mei 1951 - cocktail dansant in de speelzaal

Op donderdag 24 mei 1951 organiseert de directrice van de BELAAC-clubs voor de leerlingen van de KMS een cocktail dansant in de speelzaal (gelijkvloers blok D) van 20 u tot middernacht. Militaire stadskledij is vereist.

De kantine van de leerling-officieren wordt in die tijd beheerd door de dienst 'Belgian and Allied Army Clubs' (BELAAC). Deze dienst, opgericht op 19 juli 1945 teneinde de kantines en clubs in bezet Duitsland te beheren, wordt ontbonden op 31 juli 1955. Het beheer wordt vanaf dat ogenblik overgenomen door de dienst 'Militaire Hoofdkantine-Cantine militaire centrale' (MHK-CMC).

De kantine waarvan sprake, gerund door bevallige jongedames, bevindt zich tot aan de renovatiewerken in de jaren 1990 in een aanbouw aan de linkerkant van blok G. De foto toont deze kantine in 1955.

Bron: fotoalbum van de 108ste Polytechnische Promotie

Kantine 108 POL

CHE

Een klokkenluider in de Militaire School

In de tussenoorlogse periode worden het begin en het einde van de lesperiodes tijdens de eerste twee studiejaren van de Militaire School op een automatische manier aangekondigd door een bel, maar die dringt blijkbaar niet door tot de lokalen van de Applicatieschool.

Dagplanning 1901

Officierenopleiding even zwaar als 120 jaar geleden?

Het is een leven dat veel studenten die op kot studeren aan burgeruniversiteiten zich niet kunnen voorstellen, maar voor ons is het realiteit. Hoewel ons strakke tijdsschema vroeger nóg strakker was…

Oudleerling

In de schijnwerpers: een oud-leerling na de bevrijding van België

Paul Gennart volgt een opleiding tot officier aan de Infanterieschool, toen nog in Tervuren, in 1945-1946, en aan de Artillerieschool in Helchteren in 1946. Van 1946 tot 1949 dient hij bij het 2de Artillerieregiment in Köln-Dellbrück en bij het 1ste Regiment Parachutisten in Tervuren en Leopoldsburg. Hij wordt ingelijfd in de KMS met de 104Ade Polytechnische Promotie (104A Pol) op 1 december 1949. Hij is primus van zijn promotie gedurende zijn ganse verblijf in de school en studeert af op 10 januari 1955 met een onwaarschijnlijk gemiddelde van 17,27 op 20.

WOII

De KMS tijdens de Tweede Wereldoorlog

Op 8 mei is het 75 jaar geleden dat België bevrijd werd van de Duitse bezetting. Wij blikken terug naar het verloop van de Tweede Wereldoorlog voor de Koninklijke Militaire School.

Bal

23 april 1955 - het bal van de KMS

In 1955 vindt het bal van de KMS plaats op 23 april in de aula in blok B (voor de VIP's) en de vier grote zalen van blok D (voor de leerlingen en hun familie).