1909: de verhuizing van de Militaire School van Ter Kameren

De verhuizing van de Militaire School van Ter Kameren naar de 'Nieuwe Militaire School' aan de Renaissancelaan is voltooid op 20 april 1909 in de loop van de avond. De foto toont leerlingen die op 8 april 1909 in Ter Kameren helpen met het overbrengen van de documenten van de bibliotheek.

Het meubilair, de bibliotheek, het didactisch materiaal, de bewapening, de persoonlijke bezittingen van kader en leerlingen, de borstbeelden van de generaals Chapelié en Liagre, enz… worden overgebracht door een niet-gedocumenteerde firma op basis van een bestek, dat o.a. vastlegt dat "de verhuiswagens van die aard zullen zijn dat ze tot op koer van de Militaire School en tot op de koer van de Applicatieschool gereden kunnen worden via de twee koetspoorten aan de Leonardo da Vincistraat. De ondernemer zal indien nodig gelijktijdig drie verhuiswagens groot model leveren, waarbij elk voertuig per dag twee heen- en terugreizen zal uitvoeren. De wagens zullen zich rechtstreeks van Ter Kameren naar de Nieuwe Militaire School begeven, langs de volgende weg: Kloosterstraat, Watervallaan [nu Generaal de Gaullelaan], Heilig Kruisplein, Graystraat, Jourdanplein, Froissardstraat, rondpunt van de Wetstraat [nu Schumanplein], Kortenberglaan, Leonardo da Vincistraat. De lege wagens zullen terugkeren naar Ter Kameren langs dezelfde weg".

Verhuis

Alexandre Papagos

29 januari 1954: bezoek maarschalk Alexandre Papagos

De Griekse leerling Alexandre Papagos volgt in 1902-1904 de cursussen met de 53ste Promotie Infanterie en Cavalerie aan de Militaire School in Ter Kameren. In de tussenoorlogse periode wordt Alexandre Papagos politicus, minister van oorlog in 1935 en Maarschalk van de Hellenistische Strijdkrachten.

Korpsmaaltijd

15 november 1953: hun eerste korpsmaaltijd

Proefstadium in Kaulille, zondag 15 november 1953. Ter gelegenheid van het Feest van de Dynastie wordt aan de kandidaten voor de 108ste Polytechnische promotie en de 93ste promotie Alle Wapens een uitgebreide korpsmaaltijd aangeboden

Motocross

27 oktober 1954: Interpromotiekampioenschap motorcross van de KMS

Na de Tweede Wereldoorlog wordt het paardrijden in de KMS vervangen door een opleiding motorrijden

Wimpel

14 oktober 1970 - Plechtig onthaal promoties

Op woensdag 14 oktober 1970 worden de 125ste Polytechnische promotie en de 110de promotie Alle Wapens plechtig onthaald in de KMS, in aanwezigheid van minister van Landsverdediging Paul-Willem Segers.

Bezoek Alexander

Bezoek maarschalk Alexander

Op donderdag 16 september 1954 bezoekt maarschalk Harold Rupert Alexander, 1st Earl Alexander of Tunis, Minister van Defensie van het Verenigd Koninkrijk, de KMS.